İMH İstanbul Buluşması 2010

İnsan ve Medeniyet Hareketi’nin Teşkilatlanma Komisyonunun düzenlediği “İstanbul Buluşması” Geniş bir katılımla İstanbul Topkapı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşti. Programa İnsan ve Medeniyet Hareketinin çatı kurumları olan dernek ve vakıf temsilcileri ve gönüllüleri katıldı. Kuran’ı Kerim tilaveti ile başlayan programın sunuculuğunu Ahmet Türkben gerçekleştirdi. Program, üye dernek ve vakıfların yıl içerisinde gerçekleştirdikleri faaliyetleri slayt eşliğinde fotoğraf kareleriyle verildi.

İlk konuşmayı Teşkilatlanma Komisyonu Başkanı M.Fesih Kaya yaptı. Kaya, konuşmasında birlik ve beraberliğin önemi hakkına değinerek yıllardır birlikte faaliyet yapan arkadaşlarla yine bereber iş yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu açıkladı.

Daha sonra kürsüye çıkan İnsan ve Medeniyet Hareketi Başkanı İkram Soltan konuşmasında, vakıf ve derneklerin insan ve medeniyet Hareketi açısından önemine değinerek faaliyetlere katılan bütün gönüllülere teşekkür etti. Tarihi anekdotlarla süslediği konuşmasında İkram Soltan, İstanbul şehrinin kendileri için önemli bir anlam taşıdığını vurguladı.

İnsan ve Medeniyet Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı Filiz Balcı’da konuşmasında kadınların yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi vererek, kadınların büyük bir özveri ve emek harcadığını belirtti.

Hareketin geleneği içerisinde yer almış, emek vermiş, şimdi hayta olmayan Akif Babalı, Numan Arıman, Hayati Üstün, Fahrettin Kültür, Mülayim Tekin, Fuat Çağlar gibi isimler sinevizyon gösterisiyle hatırlandı. Sinevizyon gösterisi sırasında ortam duygusal bir havanın hakim olduğu görüldü. Grup Vera’nın müzik dinletisinden sonra İnsan ve Medeniyet Hareketi YİK Başkanı Mehmet Güney bir konuşma yaptı.

Konuşmalardan sonra, dernek ve vakıf temsilcilerine plaket verildi. Ayrıca hareketin içinde 40. Yılını dolduran Ali Bakaner, Yunus Torpil, Dursun Özcan, Şerafettin Kalay, Cemal Balıbey, Selalahattin Akgüre’ye de plaket verildi.

"İMH İstanbul Buluşması 2010" yorumları:

Yorum yapın